subota, 7. siječnja 2017.

Dar za Sjećanje - Melissa Hill

Dar za Sjećanje - Melissa Hill Books
Izdavač: Znanje
Manhattn ( New York )
Darcy Archer, mlada žena koja obožava knjige, radi u knjižnici što je za nju posao iz snova, njen život nije baš kao iz knjiga koje toliko voli. Živi sama, nakon završetka srednje škole odseli se od tetke s kojom je živjela od tragične smrti svojih roditelja, nije imala dečka tek koju usputnu vezu jer je vjerovala u svoje snove, odbijala je skrasiti se s bilo kim jer je vjerovala u bajku ljubavi i čekala je svog princa na bijelom konju. Željela je muškarca sličnom njoj koji će dijeliti strast i ljubav prema knjigama. Nije željela ništa pretjerano ali bila je jako romantična duša. Željela je živjeti ljubavnu bajku kao i njeni roditelji.
Jednog jutra dok se žurila na posao vozeći bicikli po prometnim ulicama Manhattana, od jednom se pred njom nađe muškarac koji je pokušavao prijeći cestu dok je još uvijek bilo upaljeno crveno za pješake, te ga ona obori svojim biciklom. Prestrašena jer je čovjek ostao ležati u nesvijesti, kad ga je hitna odvezla njoj je ostao strah da nije uzrokovala trajne posljedice čovjeku i njegov pas. Saznavši da je jadna čovjek izgubio pamćenje odluči da će voditi brigu o psu dok se on ne oporavi. Doktori su joj jedino rekli da se pacijent zove Aidan Harris, ali ništa više. Kad je razgovarala s njim i objasnila mu što se desilo Aidan jedino ček se sjeća to je pas.
A Darcy je bila spremna na sve samo da pomogne Aidanu da se sjeti svog života i obitelji, dok je tražila njegove najmilije počela je gajiti neke osjećaje prema njemu. Dok mu je pomagala da se prisjeti otkriva njegov svijet knjiga, putovanja i svih stvari o kojima je i sama sanjala, polako gradi mozaik o ovom tajnovitom muškarcu i počinje se pipati nije li on onaj pravi kojeg je čekala.
Kad se on na kraju svega prisjeti sve se mijenja, a Darcy ostaje šokirana otkrićem o kojem nije ni sanjala.
Tko je Aidan Harris? Što Darcy osjeća prema njemu? Dali je on uistinu onaj pravi o kome je sanjala? Što će se desiti kad se njenom princu vrati pamćenje? Hoće li Darcy moći sve to podnijeti?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI :)
Izuzetno zanimljiva i tajnovita priča u kojoj nas autorica vodi kroz zamršeni svijet čarolija Manhattana i dvoje ljudi koji nisu ni znali jedno za drugo do tog sudbonosnog dana. Jako uzbudljiva priča koja je mene vratila u mlade dane i ponovno me prošetala poznatim ulicama New Yorka koji su me kao djevojčicu još očarali i rado bih se vratila ponovno prošetati tim divnim ulicama velike jabuke. Priča koja me ostavila bez daha, puna zanimljivih događaja a sam kraj me ostavio bez riječi. Moje tople preporuke za ovu zadivljujuću knjigu, a na vama je da uplovite u svijet Darcy i Aidena i dozvolite da vas priča povede u čarobni svijet Manhattana koji će vas ostaviti bez daha jer mene uistinu je, a i vratilo me u djetinjstvo i posjet tom divnom gradu. Nadam se da će vam se svidjeti ova divna knjiga jednako kao i meni. Uživajte u čitanju svake stranice jer ja jesam :)
Osvrt napisala: Sandra Knežević
07.Siječanj 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...