petak, 9. prosinca 2016.

Dvadeset devet i pol razloga - Denise Grover Swank

Dvadeset devet i pol razloga - Denise Grover Swank - Author ( Misteriji Rose Gardner #2 )

U izdanju Stilus Knjiga

Rose Gardner smo već imali priliku upoznati u njenoj prvoj pustolovini u knjizi Dvadeset osam i pol želja, pa sad zavirimo u njen život ponovno :)

Rose mlada djevojka koja radi u Uredu za motorna vozila, u vezi je s vraški zgodnim policijskim detektivom Joeom, život je baš i nije mazio dok je bila mlađa, a i njeni je sugrađani i dalje smatraju čudakinjom zbog njezinih vizija koje su dio njenog života, i sama bi htjela da nije tako ali od sudbine se ne možeš sakriti. Nema moć nad tim vizijama i vidi ono što se desilo ili će se desiti što je ponekad dovodi u jako nezgodnu situaciju. Da joj život ne bi bio monoton odazvala se na poziv suda da bude jedna od porotnika u suđenju za ubojstvo, iako tužiteljstvo ima čvrste dokaze protiv optuženoga, Rose ima viziju koja potvrđuje da se iza toga čina krije sasvim netko drugi, a optuženi se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Sjedi u poroti i sluša kako optužuju nevinog čovjeka za zločin koji nije počinio i nastoji smisliti kako bi mu pomogla, a po zakonu ne smije odlaziti na mjesto zločina i kopati po slučaju jer bi mogla biti kazneno gonjena i ona sama. Sve je to jako frustrira i dovodi do ludila jer i sama zna kako je to biti nevin optužen jer je to već prošla kad joj je majka ubijena i ona bila glavni osumnjičenik, pokušava smisliti strategiju i istražiti što se uistinu dogodilo, ako kaže na koji način ona to zna i da je imala viziju svi će je smatrati ludom. I tako kreće sama istraživati.

Njezina istraga donijet će joj samo nevolje jer ne samo da je dirnula u osinje gnijezdo već je prekršila i zakon, kad se otkrije što je napravila biva uhićena i pritvorena zbog nepoštivanja suda, sad kad više nije porotnica i kad joj je Joe pomogao izaći iz zatvora uz pomoć državnog odvjetnika i povučenih nekoliko veza mislio je da će se Rose pribrati i ostaviti taj slučaj iza sebe. Ali Rose ne odustaje i dalje traži kako pomoći da nevin čovjek ne završi u zatvoru, ali tako samo još više zapada u nevolje i na sebe navuče gnjev pravoga ubojice koji se neće smiriti dok je ne ušutka, sad joj prijeti velika opasnost koju ne može izbjeći jer zbog svoje tvrdoglavosti nikad ne zna odustati.

Hoće li Rose uspjeti otkriti istinu? Kako će to njezino istraživanje utjecati na njenu vezu s Joeom? U kakve će se sve to probleme uvaliti? Hoće li otkriti tko je ustvari ubojica? Hoće li se Rose uspjeti izvući iz neprilika u koje se uvalila? Tko će joj sve pomoći? Kako to na kraju završava?

TO SVE I JOŠ PUNO, PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI :)

Izuzetno zanimljiva knjiga puna avantura u koje se upušta naša glavna i jako tvrdoglava junakinja, koja ne ustukne ni pred čim kako bi otkrila istinu spremna je ići glavom kroz zid. Jako duhovit ljubavno-kriminalistički roman koji će vas nasmijati do suza, a opet na nekim dijelovima poželite uskočiti u priču i prodrmati našu junakinju jer njezina tvrdoglavost nema granica. Ipak je ovo priča koja vas ostavlja bez daha i jako teško se ispušta iz ruku, ja osobno sam uživala u svakoj pročitanoj stranici, tako me oduševila da mi sad malo žao što sam je tako brzo pročitala. Jako se radujem nastavcima i novim nepodopštinama naše Rose koja zadaje glavobolje ne samo muškarcu kojeg voli već i svima oko sebe. Moje tople preporuke za ovu izuzetno zanimljivu i duhovitu knjigu, punu avantura i nestašluka naše Rose zbog kojih stalno zapada u nove nevolje. Zavirite ponovno u svijet Rose Gardner i sami otkrijte što vam je sve pripremila i dopustite joj da vam uljepša dan svojim ludorijama, jer mene je totalno oborila s nogu :)

09.Prosinac 2016.
Osvrt napisala : Sandra Knežević

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...