ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

Nesavršeni - Cecelia Ahern
Nesavršeni - Cecelia Ahern

U izdanju: Profil

Celestine North, sedamnaestogodišnja djevojka koja živi savršenim i sređenim životom, omiljena je među profesorima i prijateljima, hoda s predivnim dečkom Artom. Zna dobro što smije a sto ne, svjesna je što je dobro a što zlo, živi po pravilima društva savršenih osoba u svijetu gdje raste broj nesavršenih, savršene osobe ne smiju pomagati nesavršenima u protivnom im slijedi kazna suda. Živi sretna uz roditelje, sestru i brata koje obožava, te žive mirnim i skladnim životom.

Jeong dana to savršenstvo se mijenja jer u Celestine proradi osjećaj humanosti te pomogne jadnom nesavršenom starcu da sjedne u autobusu jer čovjek se gušio od kašlja, nakon toga zviždači ju uhite i predaju sudu jer je prekršila pravila i slijedi joj kazna. Sude joj i proglase je nesavršenom a kazna za nesavršene je žigosanje, svaka nesavršena osoba mora nositi žig koji se vidi da drugi vide da je nesavršena. Njena kazna je šest žigova jer je prekršila sva pravila po mišljenju suda i nije se željela pokajati za svoje postupke, na što sudac poludi i nanese joj i šesti žig što nije po pravilima nesavršene osobe mogu imati najviše pet žigova na tijelu.

Da stvar bude gora sudac koji joj odredi kaznu je otac njezina dečka Arta, njezin boravak u ćeliji je malo podnošljiviji jer upoznaje još jedno nesavršenog dečka koji joj pruža utjehu, a on je jedan od onih koji znaju za šesti žig i ona se boji da se ne nađe u još većoj nevolji nego što je sad. Za te žigove znaju i čuvari koji netragom nestaju i jedini svjedoci koji mogu potvrditi nepravilnost sudca. Postoji i snimka tog događaja koju snimi njen odvjetnik koji također nestane a ona ne može doći do njega. Dečko iz ćelije joj obeća da će je naći, kad izađe iz zatvora njen život se pretvara u pakao ne žele je u školi prijatelji je vrijeđaju i odbace te kreće u tihu borbu protiv sustava koji nije onakav kakav se čini te će poduzeti sve da to i dokaže, samo ne vjeruje nikome a njen jedini cilj je pronaći dečka iz ćelije da joj pomogne.

Hoće li Celestine uspjeti u svojem naumu? Hoće li se uspjeti izboriti za sebe? Hoće li uspjeti naći dečka koji joj je obećao da će je pronaći? Kako će njeni postupci utjecati na njezinu obitelj?

TO SVE I JOŠ PUNO TOGA ZANIMLJIVOGA MORATE OTKRITI SAMI :)

Čitajući ovu izuzetno dirljivo štivo u kojem nas autorica vodi kroz život mlade djevojke kojoj je jedini grijeh to što je prekršila pravila društva te osjetila humanost u sebi i pomogla jednom nemoćnom i bolesnom starcu i bila kažnjena na najgori moguć način. Iako je mlada neće izaći bez borbe i spremna je na sve da se sustav ispravi. Ovo je knjiga koja vas ostavlja bez daha i ne može se ispustiti iz ruke jednostavno vas tjera dalje da otkrijete sve što se događa u životu ove mlade djevojke. Mene je osobno oduševila ova divna knjiga, a najviše biti priče nitko od nas nije savršen svi mi imamo svoje mane i vrline i griješimo, ali na tim greškama učimo i nastojimo ih ne ponoviti više. Imajmo na umu da biti ljudsko biće znači biti nesavršen jer svi mi imamo u životu nešto nesavršeno. Moje preporuke za ovu divnu ali dirljivu priču, upustite se u avanturu i zaplovite u svijet Nesavršenih i vjerujte nećete biti razočarani ja definitivno nisam.

28.Studeni 2016.
Osvrt napisala: Sandra Knežević

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...