ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Pisma izgubljenoj ljubavi - Iona Grey

Pisma izgubljenoj ljubavi - Iona Grey
Izdanje: Znanje
London - Maine ( Sad )
2011.g
Jess Moran, mlada djevojka koja nije imala baš sretno djetinjstvo, ostavljena od majke i na brizi bake koju je obožavala, a sad ni sad joj nije ništa bolje, živi s nasilnim dečkom te se uz njega osjeća manje vrijednom. Jedne večeri uspijeva mu pobjeći, bježeći od njega ulicama Londona nalazi malu napuštenu kuću, u kojoj se skriva i koja će joj pružiti utočište koje joj je prijeko potrebno te večeri da je zaštiti od hladnoće ali i od dečka koji je traži po Londonu. Jutro će joj promijeniti život, dok je boravila u kući stiže pismo koje nije smjela otvoriti ali znatiželja je bila jača od nje, tada nađe i ostala pisma te se odluči svim silama pronaći Stellu kojoj su bila pisma namijenjena, predivna ljubavna pisma koja je našla su iz davne 1943 godine. Čitajući ta pisma koja su pisana za vrijeme drugog svjetskog rata duboko ju je dirnula ljubav Dana i Stelle, spremna je na sve da ih pronađe ako su još uvijek živi, bolest ju je malo usporila i dok je bolovala u njen život ulazi William koji joj je spreman pomoći, ali da nije bilo njega tko zna dali bi preživjela upalu pluća, jer on ju je našao i pomogao joj. Bježeći od nasilnog dečka nije bila ni svjesna da je ustvari trčala prema nečemu dobrome i punom ljubavi. Tu započinje njihova priča ali i potraga za Stellom I Danim.
London 1943.g
Stella Thorne, djevojka koja je odrastala u domu za nezbrinutu djecu, te kako je odrastala sanjala je samo o jednom, da jednog dana ima svoju kuću, muža i obitelj za kojom je toliko čeznula.
Udajom za pastora Thornea ostvario joj se san, ali nije ni sanjala da će njen muž koji se drži biblijskih načela biti užasno hladan prema njoj te je neće htjeti ni dirnuti, tu se bude osjećaj da mu je odbojna. Bile su to ratne godine, teške za sve pa tako i za Stellu. Muž joj odluči otići u rat kao vojni kapelan i ostavlja svoju mladenku samu, a Stella igrom slučaja upoznaje mladog i zgodnog američkog vojnog pilota Dana, on je mladić koji leti nad Europom pomažući Engleskim vojnicima u borbi protiv neprijatelja, a njegovi izgledi za preživljavanje su gotovo nikakvi, jer nikad ne zna hoće li se njegova posada vratiti u bazu jednom kad polete. Stella i Dan se jako zaljube jedno u drugo, te se upuštaju u ljubavnu vezu punu strasti i ljubavi. Dok je dan na terenu dane ispunjavaju pišući jedno drugom te ih ta pisma održavaju na životu. Polako kuju planove za budućnost koje će upropastiti Stellin muž koji se oženio s njom da bih prikrio svoju sramotu, te na kraju Dana I Stellu rastaju nesavladive sile te ih oboje baca u očaj. Dan obeća Stelli da nikad neće odustati od nje te da će je čekati ako treba cijeli život.
Dan nikad nije odustao i cijeli život traži Stellu, a sad mu u život sedamdeset godina kasnije ulazi Jess koja ulijeva nadu u Danov ionako već izmučen život, te uz njenu pomoć baca se u potragu za Stellom koju traži godinama. Samo se sad nada ne nije kasno.
Zašto se pastor ustvari oženio Stellom? Što je to htio sakriti? Što će se desiti kad Jess uđe u Danov život? Hoće li uz njenu pomoć pronaći Stellu? Kako će se Dan odužiti Jess? Kako završava priča Dana i Stelle? A kako Jess i Willa?
SVE TO I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI :)
Predivna i dirljiva priča u kojoj zauvijek ne traje vječno, knjiga koja me ostavila bez daha, i nisam se libila posezati za maramicama. Knjiga koja me duboko dirnula i koja će ostati posebna knjiga na mojoj polici, te ću se ponovno uloviti čitanja kad se slegnu dojmovi. Predivna ljubavna priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima, a glavni likovi kojima se sudbina poigrala na najgori moguć način samo zbog muškarca koji želi prikriti svoju sramotu i razdvaja glavne junake i baca ih u očaj jer ne mogu ostvariti svoj san pun ljubavi. Ova moćna knjiga koja će vas očarati od smog početka i držati vas prikovanima za naslonjača do samog kraja, priča o izgubljenoj te ponovno pronađenoj ljubavi koja će vas nasmijati ali i rasplakati. Uzbudljiva i dramatična priča koja će vas oboriti s nogu. Knjiga koju morate pročitati ako već niste, moje tople preporuke za ovu divnu knjigu, sad je na vama da sami zaplovite stazama ljubavi i zavirite u svijet Stelle i Dana, ali i u svijet Jess i Willa.
Tko još nije pročitao vrijeme je da je uhvati u ruke.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
30.Siječanj 2017.

1 komentar:

  1. Pozdrav svima, Moje ime je Ruth am iz Engleske, želim podijeliti svoje svjedočenje ovdje o tome kako sam dobio muža natrag, on mi je napustio prije 6 godina i sam sam bez pomoći, kad sam vidio oglas dr. Akin na Facebook prošli tjedan, bio sam jamčio da do sada, ja sam ga morao kontaktirati i on je pristao da mi pomogne, a on je rekao nakon što mu se muž vratio meni u 24 sata, bio sam veseli vidjeti što će se dogoditi nakon 24 sata, Odmah kad mi je rekao da je gotov, moj muž je nazvao moju uredsku liniju i rekao da me želi vratiti, bio sam tako sretan i rekao sam dr. Akinu da ću obavijestiti svijet o njemu, pa sam zato Ja ovdje dijelim svoje ime radi onih koji trebaju pomoć na bilo koji način, on ima moć da rješava bilo koji problem, tako da moja braća i sestre tamo trebaju rješenje za bilo kakav problem, obratite se dr. Akinu danas i imajte ovdje su riješeni njegovi kontaktni detalji, Email: akinsolutiontemple@gmail.com. WhatsApp Chat i pozivi: +27656406432.

    OdgovoriIzbriši

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...