ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

Pokopana Prošlost - Allen Eskens

Pokopana Prošlost - Allen Eskens - author

U izdanju Stilus Knjiga

Joe Talbert, mladić kojemu je jedina želja studirati, te bježi od kuće kako bi se školovao za sobom ostavlja majku koja se nije iskazala u to ulozi, jer bitniji su joj provodi i muškarci od vlastite djece, i mlađeg brata koji je autist. Iako mu je žao što ostavlja brata želi se školovati i postati nešto u životu i vjeruje da će uspjeti u svom naumu. Sad ima zadatak iz kolegija engleskog jezika napraviti intervju s potpunim neznancem koji je već iskusio život i napisati njegovu biografiju, kako u obitelji nema starije osobe jer mu je djed umro dok je bio mali, a o majci ne želi pisati. On odluči posjetiti obližnji starački dom za bolesne i nemoćne, u potrazi za osobom koja će biti tema njegovog rada.

Ondje upoznaje Carla Iversona, čovjeka koji je vojni veteran Vijetnamskog rata i osuđeni ubojica, starac je jako bolestan i pitanje je vremena kad će ga bolest pobijediti ali odluči s Joeom podijeliti svoju životnu priču, želi mu reći zbog čega je završio u zatvoru optužen za ubojstvo četrnaestogodišnjakinje. Njegova priča zainteresira Joea i on počne istraživati u istrazi mu se priključuje i Lila susjeda i djevojka na koju je Joe bacio oko čim se doselio na kampus. Te se njih dvoje upuštaju u potragu za istinom, zahvaljujući Carlu uspiju dobiti i dokumente sa suđenja te počnu istraživati.

Malo po malo raspliću klupko Carlove osude, što više kopaju po slučaju starom trideset godina nailaze na dokaze koji upućuju na sasvim drugu stranu od onoga što su očekivali. Ono što su otkrili ostavlja ih bez riječi, ali dovodi ih u opasnost svojim kopanjem otvorili su Pandorinu kutiju, a da nisu ni sanjali što će sve pronaći. Nisu bili spremni odustati dok ne otkriju cijelu istinu i ne poslože i zadnje dijelove slagalice.

Tko je ustvari Carl Iverson? Kakva je njegova životna priča? Što će sve Joe otkriti? Kakvu ulogu ima Lila u Joeovom životu? Što su sve potakli svojim istraživanjem? Kako će to sve završiti? Što će biti na kraju s Carlom? Hoće li Lila i Joe otkriti istinu? I što je istina u cijeloj ovoj priči?

TO SVE I JOŠ PUNO, PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI:)

Jako zanimljiva i napeta priča od samog početka me zaintrigirala svojom radnjom, a dvoje mladih studenata koji se upuštaju u avanturu života ostavili su me bez riječi. Spremni su na sve kako bi otkrili istinu i mračnu prošlost osuđenog ubojice, ali njihova ih istraga dovodi do otkrića o kojem nisu ni sanjali, a koja ih dovodi u opasnost iz koje su se jedva izvukli. Ovo je knjiga koja se lako čita, ali jako teško ispušta iz ruku, štivo koje će okupirati vašu pažnju i ostaviti vas bez daha. Priča koja obara s nogu i koja vas tjera da nastavite dalje s čitanjem i otkrijete šokantni preokret o kojem niste ni sanjali. Moje tople preporuke za ovu divnu, uzbudljivu i napetu knjigu punu mračnih tajni, knjiga koja vas drži u neizvjesnosti do samog kraja. Zavirite u svijet Joea, Lile i Carla te uplovite u njihove dirljive priče koje vas neće ostaviti ravnodušnima. Svakako je uzmite i pročitajte vjerujte mi nećete požaliti jer ja nisam.

12. Prosinac 2016
Osvrt napisala: Sandra Knežević.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...