srijeda, 28. prosinca 2016.

Posljednja Obljetnica - Liane Moriarty

Posljednja Obljetnica - Liane Moriarty

Izdavač: Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Sestre Rose i Connie Doughty, na otoku kojem žive pronalaze malu bebu kojoj su roditelji jednostavno nestali bez traga, donose je kući i nazovu je Enigma i ako mlade sestre se trude da je odgoje jadnu bebu. Njihov pronalazak male bebe postaje misterij jer je ostala na misteriozan način bez roditelja, sve novine u zemlji pišu o tom misterioznom pronalasku bebe, te to sestrama donosi bogatstvo i slavu, pokrenu posao vezan uz taj misterij te postaje otočni događaj na kojeg ljudi nahije da vide bebu.
Ta beba sad stara sedamdeset godina je starica i ima vlastitu djecu, unučad i praunučad, uživa u svojoj slavi kojom je obasipaju posjetitelji otoka. Istinu o sebi je saznala kad je navršila četrdeset godina iako jako ljuta što su joj tajili tako dugo ipak nastavlja s tim živjeti i dalje. Savki član njene obitelji ima svoje probleme, unuka Grace nedavno je rodila i pala u postporođajnu depresiju, druga unuka Veronica još uvijek traži smisao svog života, a unuk Thomas oženjen ali još uvijek pati za Sophijom svojom ljubavi.

Sophie Honeywell, Thomasova bivša cura koju je zavoljela cijela njegova obitelj ipak prekida s njim jer misli da zaslužuje bolje, ali sad se pita dali je pogriješila što je ostavila Thomasa. Žarko želi obitelj zasnovati i roditi djecu, sad ima trideset i devet godina i misli kako nikad neće ostvariti svoj san i postati majka. Vijest da je naslijedila kuću na otoku kojoj ostavlja Thomasova teta Connie ostavlja je bez riječi. U oporuci koju je napisala Connie da nakon njene smrti Sophie nasljeđuje kuću obitelj je malo podijelila doduše samo Veronicu koja se protivi toj odluci tete Connie. Sophie prihvati kuću i seli se na otok na kojem uživa, ali pismo koje joj je ostavila Connie u kojem kaže da ima za nju još jedno iznenađenje i da se nada kako će joj se svidjeti muškarac kojeg je odabrala za nju. Ali Sophie se zaljubljuje u muškarca koji je za nju strogo zabranjen i pokušava se oduprijeti tim osjećajima. Misterij o bebi Enigmi je otkriven i Sophie ostaje bez riječi kad sazna pravu istinu o bebi.

Tko je zapravo misteriozna beba Enigma? Kakva se to tajna krije na otoku? Zašto moraju imati četrdeset godina da im se istina kaže? U koga se to Sophije zaljubljuje? A tko je misteriozan muškarac o kojem je pisala teta Connie? Što će se dogoditi kad misterij bude otkriven? Hoće li Sophie dobiti ono za čim čezne?

TO SVE I JOŠ PUNO TOGA ZANIMLJIVOG MORATE OTKRITI SAMI :)

"Ne treba riješiti svaki misterij. Ne treba otkriti svaku tajnu."

Izuzetno dirljiva i napeta knjiga koja vas ostavlja bez daha svojim misterijama i tajnama koje samo što nisu otkrivene. Roman koji se lako čita i drži vas u neizvjesnosti do samog kraja a šokantno otkriće ostavlja bez riječi. Dirljiva priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima i u koju ćete se zaljubiti, mene je oduševila, ja koja je nepopravljivi romantik i uživa u dobrim ljubavnim pričama ova me oborila s nogu i s guštom sam je pročitala, otkrit ću vam jednu tajnu :) opet ću je čitati čim mi se slegnu dojmovi :) Moje tople preporuke za ovu divnu i uzbudljivu priču u kojoj tajne ne ostaju dovijeka čuvane a misterij se otkriva. Zaplovite u misteriozan svijet bebe Enigme i otkrijte što sve skriva ova starica skupa sa svojim skrbnicama Connie i Rose, svaki pojedini član ima vam što ispričati zato uhvatite u ruke ovu divnu i dirljivu priču i nećete požaliti. Ja definitivno nisam :)

Osvrt napisala: Sandra Knežević.
28.Prosinac 2016.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...