ponedjeljak, 7. studenoga 2016.

Špijunka - Paulo Coelho
Špijunka - Paulo Coelho

Izdanje: V.B.Z. online bookshop & club

PARIZ!
Bila je žena s mnogo imena, Margaretha Zelle ime koje je dobila pri rođenju, madam MacLeod znana na Javi, Mata Hari slavna plesačica u Parizu i agentica H21 kako su je zvali Nijemci za vrijeme rata. Žena koju život nije mazio silovana je kao mlada šesnaestogodišnjakinja od ravnatelja škole koju je pohađala, udala se za Nizozemskog časnika MacLeoda koji prema njoj ništa boli nije bio svoj bijes je iskaljivao na njoj te je uvijek živjela u strahu da zbog ljepote i pogleda koji su joj upućivali drugi časnici. Uspjela je pobjeći od muža ostavivši pritom i kćer u Pariz gdje je postala slavna plesačica.

Plesačica koja nije prezala ni pred čim niti se skrivala iza čednosti, bila je žena koja je ostvarivala svoj cilj da postane slavna ni skidanje pred publikom joj nije bilo neugodno tako je zarađivala za život. Upuštala se u mnoge ljubavne veze ali u ljubav nije vjerovala jednom ju je iskusila i nije željela ponoviti, uživala je u slobodi i slavi putovala je i nastupala u kazališnim dvoranama. Njezina slava trajala je kratkog vijeka te je proglašena špijunkom i osuđena nevina na smrt. Njezin najveći zločin je bio to što je bila neovisna žena u svijetu u kojem vladaju muškarci.

Živjela je raskalašeno za ženu u to vrijeme a to je bio njezin jedini grijeh.
Tko je bila Mata Hari? Dali je uistinu bila Špijunka?

Pročitajte u ovoj dirljivoj priči u kojoj Mata Hari pišući svom odvjetniku otkriva pojedinosti svog života. Priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima, moje preporuke za ovu dirljivu priču o životu žene u svijetu gdje vladaju muškarci, koja je žudjela jedino za slobodom. O ženi koja je hrabro i dostojanstveno dočekala svoju sudbinu. Svakako pročitati ovu divnu knjigu, meni je osobno ovo bila prva knjiga Paula Coelhoa i stvarno me oduševila. Moje preporuke za ovu divnu knjigu.

" Ne znam hoće li me se budućnost sjećati, ali ako se to dogodi, neka me ne smatraju žrtvom, već osobom koja je koračala uzdignute glave i za to platila potrebnu cijenu". Kaže Mata Hari u Špijunki.

07.Studeni.2016
Osvrt napisala: Sandra Knežević

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...