srijeda, 21. prosinca 2016.

Tiho, tiho, Anđele - Becca Fitzpatrick

Tiho, tiho, anđele - Becca Fitzpatrick

U izdanju: ALGORITAM

Coldwater, Maine!
Nora Gray, mada srednjoškolka kojoj život zadaje bolan udarac, smrt njena oca jako je pogodio Noru i još se bori s tugom koja je jača od nje. Živi s majkom na osamljenom imanju koji budi uspomene koje ju vežu uz oca, odlična je učenica, ima najbolju prijateljicu nestašnu i vrckavu Vee s kojom provodi sve vrijeme u školi i poslije škole. Često su zajedno jer Norina majka jako često putuje zbog posla, pa je Nora često sama. U školi upoznaje tajnovitog Patcha zbog kojeg će joj se život okrenuti naglavačke, nije maštala o novoj ljubavi ali nakon što upozna njega zaljubljivanje nije bilo nikad lakše i opasnije, naime Patch krije mnoge mračne tajne, a njegove tamne oči nagovještavaju samo nevolju samo što se Nora svjesna opasnosti duboko u sebi ne može oduprijeti kemiji koja je među njima.

I ako sumnja ipak je privlači taj misteriozni mladić pa s prijateljicom Vee odluči doznati što to skriva i tko je on zapravo, čini joj se kako on zna sve o njoj a ona o njemu apsolutno ništa. No slijed događaja koji zadese Noru i neobjašnjivi susreti natjerat će je da se obrati Patchu za pomoć jer nitko je ne sluša i ne vjeruje. Upada u mnoge nevolja i ima osjećaj da je stalno netko prati što je ledi od straha, ali u opasnosti nije samo ona već i njezina prijateljica Vee koja se sprijatelji s nekim čudnim tipovima, naivna i dobronamjerna Vee ni ne sluti kako je iskorištavaju kako bi došli do Nore. Nora otkriva Patchovu tajnu i više ne zna u što ili kome vjerovati, Patch joj pokušava pomoći iako su njegove namjere na početku bile sasvim drugačije, ali sad mu je Nora sve u njegovom životu i nastoji je pod svaku cijenu zaštititi od svakog zla koje vreba.

I ako se Nora na neki način užasava onoga što je taj tamnooki zgodni mladić ne može se oduprijeti privlačnosti koju osjeća prema njemu, ni njegov život nije bajan uz sve tajne koje čuva i jedino je Nori dopustio da mu se toliko približi jer mu ona znači puno više neko što je svjesna, te je Nora zbog toga u još većoj opasnosti, jer da bi se osvetili Patchu treba im ona žele mu oduzeti ono do čega mu je najviše stalo.

Tko je ustvari Patch? Što želi od Nore? Kakve to tajne krije taj zagonetni mladić? Tko želi nauditi Nori? Zašto? Kako će Nora reagirati na tajnu koju krije Patch? U kakvoj će se opasnosti naći? Koko će to sve završiti?

TO SVE I JOŠ PUNO TOGA ZANIMLJIVOGA MORATE OTKRITI SAMI :)

Ovaj izuzetno zanimljiv ali i jako napet roman koji vas drži u neizvjesnosti do samog kraja, priča o dvoje mladih željnih ljubavi i koji su spremni na sve da se izbore za svoje ciljeve bez obzira na sve. Dvoje klinaca koji će proći mnoga iskušenja da bi došli tamo gdje žele a neće im biti lako postići sve što su zamislili. Ovo je priča koja me oborila s nogu obožavam dozu nadnaravnog i ovakve vrste knjiga koje me oduševe u borbama dobra i zla. Knjiga kojoj se teško oduprijeti jer vas jednostavno vuče u samo sretište događaja i jednostavno se izgubite cijeloj priči koja vas oduševi, a mene je oduševila od samog početka. Napeta do samog kraja uživala sam u okretanju svake stranice koju sam pročitala i jednostavno je nisam mogla ispustiti iz ruku dok nisam otkrila, bilo je jako lijepo zaploviti u svijet mašte i fantazije o otkrivati životne prilike i neprilike glavnih junaka.
Moje tople preporuke za ovu divnu knjigu kojoj nisam mogla odoljeti a vjerujte mi nećete ni vi ako volite ovakvu vrstu romana u kojoj ima nadnaravnih bića i ljubavi za koju se treba boriti. Jedva čekam da zavirim u sljedeći nastavak fantastičnog serijala o Nori i Patchu. Svakako se bacite na čitanje i uplovite u svijet mašte :)

21. Prosinac 2016
Osvrt napisala: Sandra Knežević.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...