utorak, 1. studenoga 2016.

Tisućiti Kat - Katharine McGeeTisućiti kat - Katharine McGee

Profil
New York!
Dobro došli u New York godina je 2118, blistavi Toranj koji se diže u nebesa od tisuću katova i ondje je sve moguće. Razmaženi srednjoškolci iz bogatih obitelji koji zauzimaju visoke katove Tornja neprežu ni pred čim da ostvare ono što žele. Tehnologija o kojoj samo možemo sanjati njima je dostupna. Na najvišem katu Tornja tisućitom živi Avery genetski dizajnirana savršena ljepotica koja ima sve brižne roditelje, prijatelje ali nije sretna zaljubljena je u dečka koji nikad neće biti njen. Tajna koju čuva svakog dana je sve teža gledajući ga kako izlazi s njenom prijateljicom, ljubomora ju izjeda i spremna je na sve kako bi zaboravila zabranjenu ljubav ali ne uspijeva . I to je čini nesretnom do jednog dana.

A tu je i Averyna najbolja prijateljica Leda bogata i razmažena djevojka koja ima sve i krije mnoge tajne među koja je i njena ovisnost o droga i liječenje koje skriva kao zmija noge, jer ne želi da se sazna gdje je provela ljeto. Sviđa joj se brat najbolje prijateljice te nakon što ponovno obnove vezu Avery ju počne izbjegavati kad sazna za tajne koje joj skriva.

Eris je jedna od prijateljica Avery i Lede također bogata i razmažena djevojka kojoj ništa ne fali a ono što poželi to i dobije jer ne miruje dok ne ostvari ono što je poželjela. Uoči svog osamnaestog rođendana otkriva stravičnu tajnu koja je čuvana osamnaest godina i njen se svijet ruši, zatvara se u sebe i izbjegava svoje prijatelje neželjeni da doznaju istinu o njoj koja nije niti malo lijepa.

Nisu svi bogati u Tornju među njima je Rylin koja je morala prekinuti školovanje kako bi se brinula za bolesnu majki i sestru, nakon smrti majke zaposli se na niskotračnoj željeznici samo kako bi prehranila sebe i svoju sestru. Jednog dana je pozove sin maminih poslodavaca da mu pomogne oko zabave i zaradi koji dodatni nanodolar . Počinju provoditi dosta vremena zajedno te se malo po malo zbliže te se za ljubi u njega iako čuva tajnu od njega jer ga je na neki način iskoristila te je otkrivena nesretna spremna je na sve da to ispravi. Hoće li u tom uspjeti?

Tu je i Watt dečko koji je sposoban hakirati sve što mu predstavlja izazov te tako pomaže roditeljima jer život u niskim katovima Tornja nije bajan siromaštvo je veliko i jedva se spaja kraj s krajom . Nije jedini koji krši zakon ali i on čuva veliku tajnu posjeduje nešto što je strogo zabranjeno i zakon je nemilosrdan prema tim ljudima koje otkriju. Upoznaje Avery na prevaru i želi to ispraviti kad se otkriju sve tajne ovih srednjoškolaca svaki od njih ima mračne tajne. Jedan nemili događaj će ih sve ujediniti i promijeniti im živote jer je Leda otkrila što skrivaju i drži ih u šaci. Sad su oni prisiljeni čuvati Ledin zločin koji je počinila neznajući kako se izvući iz toga.

Kakve to tajne skrivaju ovi srednjoškolci? Na koji će način Leda otkriti sve što oni čuvaju? Što je to Leda učinila a njih prisilila na šutnju? Kako će sve to završiti?

SVE TO I PUNO TOGA ZANIMLJIVOG MORATE OTKRITI SAMI!

Jako zanimljiva priča prepuna tajni, zavjera, ljubomore, izdaja te droge koja će naše junake zaplesti u klupko iz kojeg se neće moći otplesti te će dovesti do strašnog skandala. Priča u kojoj nas autorica vodi u svijet visoke tehnologije budućnosti mladih srednjoškolaca koji su spremni na sve kako bi sačuvali svoje tajne. Knjiga koja se ne ispušta iz ruku s dovoljno drame, ljubavnih zapleta i zanimljivog uzbuđenja. Prva knjiga zanimljive trilogije koja će vas ostaviti bez daha i nećete ostari ravnodušni, na nekim mjestima mi je trebala maramica. Moja preporuka za ovu divnu i uzbudljivu knjigu koju obavezno morate pročitati.

01.Studeni.2016
Osvrt napisala: Sandra Knežević

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...