ponedjeljak, 20. veljače 2017.

Brat - Joakim ZanderYasmine Ajam, djevojka iz predgrađa Stockholma koju život nije mazio, živi s bratom i roditeljima koji nisu zainteresirani za svoju djecu te su prepušteni sami sebi, i životu na ulici. Yasmine se zaklela da će uvijek štititi svog mlađeg brata, od surovog života na ulicama predgrađa. Svoje obećanje krši onog dana kad pobjegne od mizernog života u New York, ali ni tamo nije sretna, prate je i proganjaju duhovi prošlosti, ali i život kakav sad živi. Ima dečka narkomana koji je i zlostavlja, i želi samo njen novac koja ona zaradi u raznim agencijama. Jedna poruka e-pošte uzdrmat će joj cijeli život, vijest da joj je brat poginuo u Siriji Yasmine dovodi do očaja, ali slike koje ukazuju da je možda živ u Yasmine potakne da se vrati doma i pronađe svog brata živog ili mrtvog. Svoju potragu usmjeri na predgrađe u kojem je živjela, ali tamo se događaju čudne stvari, nemiri na sve strane, jednom riječju pravi kaos. A njezino propitkivanje i potraga dovode je u opasnost, jer glavni akteri nemira ne žele je blizu tog područja i njenog zabadanja nosa u stvari koje je ne bih trebale zanimati. Dobiva prijeteće poruke da se kloni predgrađa, ali Yasmine je spremna na sve kako bi pronašla brata na ovaj ili onaj način. U tom metežu upoznaje Klaru koja također traga za svojom istinom, i obije se nađu u velikoj opasnosti što se približavaju istini.
Klara Walldeen, mlada žena koja radi u Londonu za poznatu organizaciju o ljudskim pravima. Život ni njoj nije bio naklonjen, izgubila je oca kojeg i nije najbolje poznavala, ali i ljubav svog života te su je ti događaji izbacili iz tračnica. Jedan vikend provodi kod djeda i bake u Švedskoj, po povratku u London, uoči važnog međunarodnog sastanka netko joj ukrade laptop. A nedugo nakon toga njen kolega s posla pogiba pred njenim očima, njen posao nosi i opasnosti čega je bila svjesna, te shvati da je nehotice uvučena u veliku međunarodnu zavjeru. Spremna na sve da otkrije istinu, o svom kolegi, upoznaje mladu i hrabru ženu Yasmine koja je u potrazi za istinom o bratu, obije u potrazi za istinom dolaze u veliku opasnost. Ali obije bez obzira na sve spremne su ići do kraja.
Kako napreduje Yasminina potraga za bratom? Dali je on živ? U kakvu se to opasnost dovodi? Tko joj to puše za vratom i prijeti? Kavu će Klara imati ulogu u Yasmininoj potrazi? Zašto je Klara u opasnosti? Za kakvom to istinom tragaju obije mlade žene? Kako završava njihova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA ZANIMLJIVOG MORATE OTKRITI SAMI :)
Ova divna knjiga koja je vrhunski napisana sa spojem krimića, trilera i akcije neće vas ostaviti ravnodušnima, mene nije. Mene koja nije sklona čitanju ovakvih vrsta romana ostavila je bez daha, očarala me totalno snaga mladih žena, koje su spremne na sve da doznaju istinu, te ne prežu ni pred čim da to i ostvare. Knjiga koja se čita u dahu i ne može se ispustiti iz ruko jer svako poglavlje ostaje napetije od prošloga, i jednostavno vas vuče da se udubite u priču koja vas ostavlja bez daha. Knjiga od koje zastaje dah, a njena cijela priča vas uvlači sve dublje u radnju tog divnog romana. Moje tople preporuke za ovu divnu knjigu koja me je očarala, a vi sami zavirite u svijet dviju mladih žena koje bez obzira na sve traže i otkrivaju istinu. Knjiga koju morate pročitati.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
20.Veljača 2017Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...