četvrtak, 30. ožujka 2017.

Rob - Isaac Bashevis Singer
U izdanju: Mozaik knjiga - čitam i lajkam
Poljska!
Jakov, čovjek koji je nakon što mu je napadnut dom, te mu ubijena obitelj, biva prodan kao rob. Kupio ga je Jan Bzik siromašni gospodar, te je za njega radio, čuvao u stoku u planinama, svatko proljeće skoka se gonila na planine, i tamo ostajala do početka zima, a sa stokom bi ostajao i Jakov. Jedino društvo gore su mu pravile krave i gospodareva kćer Vanda, koja je svako popodne dolazila kako bi pomuzla krave i njemu donosila hranu. Njih dvoje se zbližilo, iako je Jakov bježao od svojih osjećaje, jer je blud grijeh, a on je Židov i borijo se protiv strasti koje osjeća prema Vandi svim mogućim silama.
Vanda ga je voljela, ali njihova ljubav je zabranjena, on je Židov a ona Kršćana, te su zabranjeni jedno drugom. Svaku večer se molio da ne poklekne pred ogromnom kušnjom, ali molitve mu nisu bile uslišene. Pokleknuo je pod Vandinim čarima, a nakon okusa strasti nije mu bilo žao, niti se kajao što je počinio grijeh, jer toliko strasti nije nikad okusio. Vanda je bila udovica, ljepušasta žena koja je budila ogromnu strast u njemu, volio ju je, i uživao u svakom trenutku provedenom s njom. Jednog dana nakon što je Vanda otišla s bratom, po još stoke, tri Židova su došla u selo, te otkupila Jakova iz ropstva.
Pošao je s njima nazad svome domu, gdje ga je dočekala sestra, jedina članica obitelji koja je preživjela, Vandu je ostavio za sobom te pokušao živjeti bez nje, ali prošlost mu nije dala mira. Vanda mu je stalno bila u snovima i mislima. Iako je Vanda bila spremna ostaviti sve za sobom i poći s njim, te prigrliti njegovu vjeru kao svoju, on ju je ipak ostavio. I sad je patio za izgubljenom ljubavi, te je bio spreman na sve kako da je vrati i bude uz njega.
Njihova priča tek počinje :)
Kako će Vanda reagirati kad sazna da ju je Jakov napustio? Koliko će se dugo Jakov boriti protiv zabranjene ljubavi? Hoće li ipak otići po Vandu? Hoće li Vanda pristati poći s njim,ako se pojavi? Kako završava njihova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA ZANIMLJIVOG MORATE OTKRITI SAMI :)
Dirljiva i potresna priča dvoje ljudi i njihove zabranjene ljubavi, ali i snaga i vjera da se bore za svoje ciljeve.Predivno opisana svaka pojedinost, da dok ju čitaš imaš osjećaj da si u samom srcu radnje, priča koja očarava, ali i knjiga uz koju čovjek bolje promisli o svom životu, i greškama koje čini da bi došao do svog cilja. Ovo je predivan ljubavni roman, i već odavno rado čitano štivo koje je preraslo u klasično svjetsko remek djelo.
Moje preporuke za ovu i uzbudljivu knjigu, vjerujte mi nećete požaliti, jer nisam ni ja. Zavirite u svijet Jakova i Vande, te otkrijte na što su sve bili spremni da dođu do svog cilja, njihova priča tek se zahuktava, a na vama je da otkrijete sve detalje ove ljubavne priče. Duboko se nadam da će te uživati u svakoj okrenutoj stranici, jer ja uistinu jesam.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
30. Ožujak 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...