utorak, 18. travnja 2017.

J kao Jastreb - Helen MacDonald
J kao Jastreb - Helen Macdonald
U izdanju: Profil
Helen je kao mala zavoljela ptice, jastrebovi su je fascinirali, jako je voljela boraviti u prirodi i promatrati život koji se odvije oko nje. Voljela je satima promatrati ptice, i čekati jastreba da ga ugleda, otac joj je znao govoriti da mora biti strpljiva, i ako nešto žarko želi na to mora strpljivo čekati, jer strpljenje se uvijek isplati, uvijek je strpljivo čekala i dočekala bi zadivljujući prizor, predivnih ptica u letu, prekrasnih ptica grabljivica i one koje obožava Jastrebove.
Smrt oca ju je jako pogodila, nije se mogla, a ni znala nositi s gubitkom voljene osobe, te svoj gubitak i žalovanje pretvorila u želju za jastrebom kojeg želi pripitomiti. Otac joj je bio posebna osoba u životu, njena stijena koju je voljela neizmjerno. Jako teško se nosila s njegovom smrću i činjenicom da je otišao zauvijek, rado je mislila da je sad na nekom boljem mjestu.
Svi su joj govorili da s vremenom biva lakše, da bol popusti, ali njena bol i gubitak još uvijek su prisutni u njenom životu. Prvi put kad je ugledala uvježbanog jastreba bila je dvanaestogodišnja djevojčica, roditelje je molila da je odvedu da ih gleda jer to joj je bio poseban doživljaj. I ona sam se odvažila na jedan takav pothvat da zaboravi bol željela je pripitomiti tu predivnu pticu, mlada ptica grabljivica koja je ušla u njen život i osvojila Helen, te se okreće proučavajući kroniku T.H.Whitea "JASTREB" popularnog britanskog pisca.
Dali je Helen uspjela u svojoj namjeri da pripitomi pticu grabljivicu? Tko je Mabel? Dali je njena bol popustila? Kako završava njena priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA ZANIMLJIVOG MORATE OTKRITI SAMI :)
Divna knjiga, prekrasno opisane prirode i životinja, u ovoj knjizi Helen ispituje granice svoje ljudskosti . Ova zanimljiva knjiga u kojoj autorica opisuje svoje žalovanje za ocem, te magnetsku opsesiju i privlačnost između životinja. Jako zanimljiv priča koju svakako morate pročitati, nisam vam previše htjela otkriti iz razloga da sami posegnete za njom, ali opet sam vam otkrila po nešto :) Predivno napisana knjiga o prirodi, životinjama i intimi divljine koja fascinira čovjeka. Moje tople preporuke za ovu interesantnu i zadivljujuću priču, sad sami zavirite u čudesan svijet prirode i otkrijte što je sve doživjela naša autorica, te povezanost između ljudi i zvijeri. Svakako pročitajte i sami se uvjerite koliko je zadivljujuća priča :)
Osvrt napisala: Sandra Knežević
18. Travanj 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...