četvrtak, 6. travnja 2017.

Sezonka - Gordana Frgačić

U izdanju: Redak webknjižara
Maja, supruga i majka, ima sedamnaestogodišnju kćer, nije zaposlen, a ni suprug Zlatan koji je imao moždanu udar. Od kad je izašao iz bolnice kao da vodi svoj život, zatvoren u sebe i svoj svijet, ne komunicira previše, ali obožava svoje cure, jednostavno se nosi s posljedicama sam. Oboje se trude da njihova kćer ne osjeti njihovu financijsku krizu. Maja nakon tragedije koju je doživio njen suprug malo po malo gubi tlo pod nogama, i sama se bori sa svojim demonima koji je progone. Ima trideset i sedam godina, nikad nije radila, fakultet je napustila kad je saznala da je trudna, te se udala za svoju ljubav Zlatana.
Posvetila je život domu i svojoj obitelji, sad kad je voda došla do grla Maja mora pronaći posao, uz pomoć prijateljice Kate pronalazi posao sezonke na obali. Kako nikad nije radila strahuje da će pogriješiti, malo po malo hvata konce i obavlja posao bez problema, radi kao recepcionerka jednog hotela. Njezin život će se okrenuti naopako kad upozna Danijela, mladog muškarca povratnika iz Kanade.
Nije bila ni svjesna kad je skrenula s puta, te vodila dvostruki život, u strahu da nitko ne sazna Maja skriva ogromnu tajnu pred svojom obitelji, ali svake godine se sretna vraća na svoj sezonski posao, ali i susretu s Danijelom. Osjećat će ogroman teren što taji svojima sve što joj se dešava. Tako počinje njezina borba da sačuva tajnu, ali riječi njene bake stalno joj se vrte po glavi, istina se uvijek sazna.
Kakvu to tajnu Maja skriva? Što to veže nju i Danijela? Hoće li njezin suprug saznati njezinu tajnu? Kako će reagirati? Kako će na sve to reagirati Majina kćer? Što će biti s Majom? Kako završava njena priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI ;)
Zanimljiva i intrigant priča puna tajni, priča o ženi koja svoj život posvećuje muži i kćeri, a sebe zanemaruje, bar je na meni ostavila takav dojam, svi su uvijek prije nje. Žena koja žudi za nježnošću. Zanimljiva priča koja vas navodi da se zapitate poznajete uistinu sami sebe, priča u kojoj sam se i sama našla u nekim aspektima života naše junakinje. Knjiga uz koju sam se i sama zapitala dali sam iskrena prema sebi, jednostavno uz ovu knjigu moraš se zapitati dali si spreman oprostiti sebi svoje životne greške, ali i drugima njihove. Moje tople preporuke za ovu divnu knjigu, stvarno me je oduševila, još jedna spisateljica koja mi je otvorila još šire vrata i oduševljenja prema domaćim autorima. A vi sami morate zaploviti u Majin svijet i otkriti bolne detalje njena života i zanimljiv kraj. A kako je i sama autorica rekla lik Maje čitatelji će voljeti ili prezirati, mene je očarala priča njena života.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
06. Travanj 2017

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...