petak, 28. travnja 2017.

Ulica Krijesnica - Kristin Hannah

Ulica Krijesnica - Kristin Hannah
U izdanju: Znanje
Tully Hart, djevojčica koja nije imala sretno djetinjstvo, majka ju nije željela, te ju je odgajala baka. Majka bi se tu i tamo sjetila da ima kćer. S četrnaest godina majka ju odvodi iz sigurnosti bakina doma, te kreće u novu školu, buntovnica mala koja tjera svoj đir. Popularna je u školi, ali nije potpuna nešto joj fali, a to nešto je upravo ono što pronalazi u djevojčici preko puta njene kuće. Od tada postaju nerazdvojne, najbolje prijateljice zauvijek. Iako Tully ponovno odlazi baki jer majka ima svoje planove i hipijevski život nomada, njihovo prijateljstvo se nastavlja kroz pisma koja se pišu. Nakon smrti bake Tully se vraća u najdražu ulicu Krijesnica svojoj prijateljici, zajedno završavaju srednju školu i upisuju fakultet. Svaka sa svoji snovima, iako Tully želi sve ono što Kate ne želi, slavu, bogatstvo i postati najveća televizijska zvijezda, Kate čezne za nečim sasvim drugačijim.
Kate Mularkey, djevojčica koja ima ljubav roditelja ali ne i prijatelje, djevojčica mirna i povučena, a i nesretna jer je usamljena. Sve se to mijenja kad u njen život kao tornado uleti Tully Hart, popularna djevojčica koja živi preko puta, zajedno odrastaju i snivaju dječačke snove, kreću na fakultet, a Tullna žarka želja za slavom nije ono što Kate želi za sebe, ona želi pronaći ljubav i zasnovati obitelj. Njezina ljubav je njen šef koji slini za Tully, ali i to se mijenja i Kate ostvaruje svoje želje. Udaje se za ljubav svog života i postaje majka, karijera joj je u drugom planu posvećuje se obitelji koju obožava.
Tully postaje slavna voditeljica, iako se njihov život razlikuje i razdvaja prijateljstvo ostaje. Tully postaje malo zavidna na život kakav vodi Kate i muškarca koji voli njenu prijateljicu, a ona sama uživa u svojoj slavi i bogatstvu. Prava priča njihova prijateljstva kreće upravo sad kad su odrasle žene i njihovo prijateljstvo dolazi na kušnju.
Kakve sve snove snivaju dvije djevojčice? Dali su uistinu ostvarile ono što su željele? Dali njihovo prijateljstvo traje zauvijek? Kakav život vodi Kate, a kakav Tully? Kako završava njihova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI ;)
Ovo je priča koja te jednostavno obuzme i uvuče u svoju bit, potresna priča o prijateljstvu, ljubavi i gubitku koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Predivno napisana priča u kojoj nas autorica vodi kroz djetinjstvo i odrastanje dvije djevojčice, a onda i odrasle žene sa svojim životima, vodi nas kroz snažno prijateljstvo koje ne poznaje granice. Ovo je još jedna divna knjiga žene koja zna što radi i koja svojim pričama u isto vrijeme vas nasmije i rasplače, Kristin i ovaj put je nadmašila samu sebe ovom potresnom ali divnom pričom. Uz ovu knjigu jednostavno se preselite u drugu dimenziju i niste svjesni ničega oko vas, samo onoga što piše na papiru ove knjige. Svaka njena knjiga je prekrasna ali ovom me je ostavila bez daha, a šokantan kraj nije me ostavio ravnodušnom i natjerao me da posegnem za maramicama. Moje tople preporuke za ovu divnu knjigu koja će vas jednostavno oduševiti, dirljiva priča koju morate pročitati. Sad je vrijeme da vi sami zavirite u priču o ljubavi, izdaji, iskušenju i vječnom prijateljstvu, i otkrijete što se na kraju dogodilo s Tully i Kate. Ja sam oduševljena ovom knjigom i sigurna sam da će oduševiti i vas :) <3
Osvrt napisala: Sandra Knežević
28.Travanj 2017

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...