ponedjeljak, 5. lipnja 2017.

Zlatni sin - Shilpi Somaya Gowda
Zlatni sin - Shilpi Somaya Gowda
U izdanju: Znanje
Indija - Amerika
Anil, najstariji sin velike obitelji u Indiji, od kojeg se očekuje da jednog dana zamjeni oca. Otac mu je sudac obiteljskih sporova, a Anil je učio uz oca što treba jednom kad se otac povuče. Ali njih dvojica su imala prešutan dogovor, tako je Anil studirao medicinu te bio odličan student. Sad mu se pružila prilika da stažira u jednoj od velikih bolnica u Americi. Anil je prvi član velike obitelji koji napušta Indiju, i odlazi u nepoznatu zemlju kako bi usavršio svoje zvanje.
Život u dalekoj zemlji nije lak, i on sam nije baš dobro prihvaćen od ostalih studenata. Na drugom kraju svijeta daleko od doma, u Dallasu proživljava svakojaka iskustva i iskušenja američke kulture. Njegov život se svodi od rada u bolnici i izlazaka s prijateljima, s kojima dijeli stan. Njegova majka čezne da se on vrati kući i preuzme očeve dužnosti, sad kad oca više nema. Očeve sporove vodi preko telefona, a kad dođe u rodi kraj obavlja sve savjesno i čisto. Anil mladić dobra srca i velikodušne ruke nastoji svima udovoljiti. Svjetla točka u teškim danima je njegova prijateljica Leena, s kojom je proveo svoje djetinjstvo u igranju.
Danas ta mlada žena u njemu budi razne osjećaje, a on je spreman joj pomoći da prebrodi krizu, i tugo koja ju je zadesila u njenom mladom životu. Njihova priča tek počinje, otkrijte što se na kraju događa s njima.
Leena, mlada djevojka koja svoje djetinjstvo provodi u igri s prijateljima. Iako siromašna imala je sretno djetinjstvo i roditelje koji ju obožavaju. Njen najbolji prijatelj Anil s kojim provodi najviše vremena, sad odlazi na fakultet, a zatim i u daleku zemlju na stažiranje. Leenu roditelji udaju na prvi pogled za brižnog muškarca, ali istina je drugačija.
U kući u koju se udala trpi ponižena i zlostavljanja, od svih članova obitelji koju svoje frustracije i nezadovoljstvo iskaljuju na jadnoj djevojki. Leena je mlada žena koja vodi brigu o cijelom kućanstvu i o dvoje male djece, djece njenog šogora. Jedina svjetla točka u njenom jadnom životu su upravo to dvoje djece, koji je vole i ona njih. Zatočenica je u muževoj kući i svi teški poslovi su pali na njena krhka leđa.
Jednog dana sve se pretvori u još goru noćnu moru, i da bi spasila vlastiti život bježi iz te obitelji glavom bez obzira. U strahu da je ne ubiju vraća se kući izmučena i prestrašena, njihovi običaji nedozvoljavanju da žena pobjegne od muža bez obzira što trpjela. Uz pomoć prijateljice, Anilove sestre oporavlja se, a kad se Anil vrati na godišnji počinje osjećati neku privrženost prema njemu. Ovdje njihova priča kreće.
Što će Anila sve zadesiti u dalekoj zemlji? Kako će se snaći daleko od kuće? Kakve su njegove želje i snovi? Hoće li se vratiti u Indiju zauvijek? Kakve sve strahote zadese Leenu? Kako će se oporaviti nakon svega što je pretrpjela? Kako na nju gleda svijet oko nje? Kakvu će ulogu Anil imati u njenom životu? Hoće li njih dvoje započeti bolji život? Kako završava njihova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE SAMI OTKRITI ;)
Prediva ali i dirljiva priča koja vas ostavlja bez daha, topla priča koja će vas zalijepiti za naslonjač i neće te joj moći odoljeti. Priča o obiteljima u Indiji i njihovim životima, kulturi načinu na koji žive svoj život. Predivno napisana priča o mladiću koji odlučuje da izgradi svoj život u Americi, i djevojci koja se bori da bi opstala u Indiji. Priča s mnoštvo zapleta koja će vam pružiti užitak čitajući je. Prekrasna knjiga koju svakako morate pročitati.
Moje tople preporuke za ovu toplu priču koja me očarala, sad je na vama da sami zavirite u svijet Anila i Leene i otkrijete kakvim putevima gaze njih dvoje da bi došli do cilja.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
05. Lipanj 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...