srijeda, 20. rujna 2017.

Grad od kostiju - Cassandra Clare
Grad od kostiju - Cassandra Clare
U izdanju: ALGORITAM ( Srpanj 2013. )
Clary Fray, na prvi pogled je obična tinejdžerica koja uživa u druženju sa svojim najboljim prijateljem Simonom. Odgaja ju majka, jer joj je otac nastradao u prometnoj nesreći prije njena rođenja, sve joj izgleda savršeno. Jednu večer s prijateljem izlazi u noćni klub želeći se zabaviti i uživati. Ali njen noćni izlazak pretvara se u noćnu moru, kad vidi ubojstvo mladića koji počine troje tinejdžera s neobičnim tetovažama.
Spremna je pozvati policiju, ali kako im objasniti da se desilo ubojstvo kad je tijelo mladića isparilo njoj pred očima. Ona vidi ono što obični ljudi ne mogu, a ubojice su vidljive samo njoj i nikome u tom klubu. Jedan od mladića po imenu Jace predstavlja ih kao Sjenolovce, te ni njemu ni njegovim prijateljima nije jasno kako ih ona vidi, kad su nevidljivi običnim smrtnicima.
A onda se sve zakomplicira kad Claryna majka nestane bez traga, a njoj zabrani da dolazi kući. Clary je ne posluša te u svom domu biva napadnuta od nekakvog demona, kojeg na kraju ni sama ne zna kako ubija. Sjenolovci koji su pripadnici tajnog plemena ratnika koji svoj život posvećuju ubijajući zle demone, i štite slabije. Sad i oni sami dolaze do zaključka da je Clary više od obične ovozemke.
Clary će se život okrenuti naglavačke kad sve što joj se događa sjedne na svoje mjesto, jer je oduvijek mislila da nije ništa osim obične tinejdžerice. A i ovo što se događa oko nje sve jedna velika greška i zabuna, i da je otmica njene majke samo noćna mora ili jako ružan san. Potraga za majkom će joj otkriti da je njezin život jedna velika laž, jer iz ovoga što je otkrila majka joj je lagala cijeli život.
A još jedna velika laž je da joj je otac poginuo u saobraćajnoj nesreći što će Clary jako pogoditi. Njena prva sjećanja su potisnuta i obavijena magijom, i sad ni ona više nije ono što je nekad bila. Usprkos svemu i dalje traga za majkom, a ostala istine o njenom životu samo će se otkrivati. Najveće otkriće od svega je da ima brata za kojeg nije ni znala da postoji, sve to što otkrije teško će joj pasti, ali i dalje je spremna na sve kako bi pronašla i spasila majku.
Tko je uopće Clary Fray? Zašto ona može vidjeti stvari koje nisu vidljive niti jednom živom čovjeku? Tko su Sjenolovci? Protiv čega se sve bore? Tko je, i što je Claryna majka? Kakvu će sve istinu otkriti o njoj? Tko je njen pravi otac? Kako će reagirati kad otkrije tko je on? A kako podnosi vijest da ima brata? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 
Jako zanimljiva i uzbudljiva priča koja te ne ostavlja ravnodušnim sa svime što se dešava u životu mlade djevojke. Predivno napisana, i uistinu divno opisana priča da imaš osjećaj da si u samoj srži događanja. Priča o mladim ljudima koji se bore protiv zla, ovo je štivo koje se ne ispušta tako lako iz ruku. Odlično i nadasve predivno štivo za sve ljubitelje nadnaravnih pojava, ja osobno volim u knjigama gdje se nalazi doza nadnaravnog. Ovo je još jedna priča koja oduzima dah svojim likovima anđeoskog izgleda i drskog ponašanja, koji ti se uvuku pod kožu i jednostavno im ne možeš odoljeti i nastavljaš okretati stranice brzinom svjetlosti samo kako bi saznao što je dalje bilo. Moje tople preporuke za ovaj divan i uzbudljiv roman kojem nećete moći odoljeti, meni osobno se jako svidio i sad sam jako napeta i želim pročitati i ostale nastavke da vidim što će biti na kraju. Sad je na vas red da zavirite u divnu priču nadnaravnih bića i njihovih borbi između dobra i zla. Vi sami sad morate otkriti što se sve desilo Clary i skupini njenog društva, ovo je još jedna knjiga koja me totalno oduševila, a vjerujem da će i vas.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
20. Rujan 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...