četvrtak, 28. rujna 2017.

Savršeni ustroj - Zoran LisjakSavršeni ustroj - Zoran Lisjak
U istom danu dogodila su se dva zločina u Londonu, nestala je znanstvenica genetski inženjer Wendy Mayers i njena asistentica. Te je provaljeno u stan mlade studentice Mile Horvatić, u toj provali Mila je brutalno pretučena te je prevezena u bolnicu gdje se bori za život. Mila je porijeklom iz Dubrovnika, s majkom je kao beba doselila u London, kao izbjeglica iz ratom pogođenog područja.
Njen život nije bio bajan, nakon smrti majke o njoj su se brinuli djelatnici doma za nezbrinutu djecu. Milin slučaj brutalnog premlaćivanja vode viši inspektor Sten Parksen i detektivka Paula Morgan. Nakon prikupljanja dokaza i razgovora sa svjedocima, policiji se sve više čini da je Milino premlaćivanje i nestanak znanstvenice Wendy na neki način povezan.
Sve nekako upućuje da je Mila povezana s nestalom znanstvenicom preko svoje cimerice Eme Janes, koja pohađa predavanja i pomaže znanstvenici u laboratoriju. Samo i Emi se gubi svaki trag, i policija čini sve kako bi pronašla djevojku koja je jako bliska s Milom. Sad policija mora dokazati jesu li ta dva slučaja povezana ili je to samo puka slučajnost.
Potraga se proširila i na Dubrovnik jer policija ima saznanje da je nestala znanstvenica upravo u tom gradu, gdje se treba pojaviti na nekom tajnom mitingu, po svemu sudeći protiv svoje volje. Nitko ne zna zašto su otete znanstvenica i njena asistentica, i ne može se dokazati da su one radile na nekom tajnom istraživanju.
Dok je Sten u Dubrovniku i pokušava otkriti gdje je znanstvenica, a pomažu mu i Hrvatske kolege kako bi se slučaj razjasnio, za to vrijeme Paula nastavlja istragu u Londonu. Želi razjasniti slučaj nesretne Mile i pronaći provalnike koji su na tako grozan način ozlijedili jadnu djevojku. Samo kakve će rezultate dati obije istrage?
Zašto je znanstvenica nestala? Zbog čega je Mila pretučena? Jesu li povezana ta dva slučaja? Tko stoji iza ovih zločina? Zašto? Hoće li naći nestalu znanstvenicu? Što će se dogoditi s Milom? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNOOOO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 
Izuzetno napet triler koji se ne ispušta tako lako iz ruku, uzbudljivo štivo koje vas drži u napetosti do samoga kraja. Priča koja je puna akcija od koje ti pamet stane od uzbuđenja  Uzbudljivo štivo koje krije brojna iznenađenja iza korica ove divne knjige. I sami znate da nije tajna kako ja rijetko kad čitam naše autore, ali evo još jedan autor koji je došao na moju listu omiljenih domaćih autora koje ću rado čitati. Oduševljena sam ovim romanom i s nestrpljenjem čekam nastavak. Moje tople preporuke za ovaj divan triler koji će vas ostaviti bez daha, mene definitivno je. Zavirite između korica ove knjige i otkrijte što se sve događalo i koliko napeto završava ova priča. Svakako je vrijeme da pročitate ovaj divan roman.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
28. Rujan 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...