četvrtak, 5. listopada 2017.

Lovac - Monica McCarty
Lovac - Monica McCarty
U izdanju: Mozaik knjiga
( Rujan 2017. )
Nastavlja se rat za škotsku neovisnost. a kralj Robert Bruce nema namjeru se predati, pod svojim zapovjedništvom ima elitnu vojsku boraca. Koji su odani kralju, svojoj zemlji i ženama koje vole. Vrijeme je da još jedan ponosni ratnik padne u ruke ljubavi.
Ewen Lamont je jedan od Robertove tajne elite vojnika, pod tajnim imenom LOVAC, koji spremno prihvaća sve opasne zadatke. Njegova sposobnost i vještina je praćenje svakakvih tragova i onih najmanjih, ali i prikrivanje istih tako je i zaradio svoj nadimak. Sad ima zadatak pronaći nestalu tajnu glasnicu, samo što ona nije obična meta, Ewen ju upoznaje kao mladu redovnicu iz Italije imena Genna, vatrena redovnica koja mu neće moći izaći iz glave.
Ta mala ali hrabra redovnica mu se toliko urezala u pamćenje da ju je počeo sanjati, i po glavi mu se motaju grešne misli, ali je i svjestan da mu mala i vatrena sestra Genna nešto taji. Spreman je na sve kako bi otkrio što mlada žena krije, nije ravnodušna prema njemu niti malo, a vatreni poljubac će ga oboriti s nogu. A kad se ponovno susretnu teško ju je držati podalje od sebe, jer i ona pokazuje želju za njim kao i on za njom, samo ona je obećana drugom muškarcu.
I to ni više ni manje nego sinu čovjeka kojem je dugovao sve, nakon što je otkriven njen pravi identitet znao je da ona nije žena za njega. Ali osjećaji su bili jači od zdravog razuma, želio ju je zaštititi od svega taj osjećaj je bio još veći nakon što otkrije tko je ona. Pitanje je dali je spreman stati pred kralja i suprotstaviti mu se?
Sestra Genna, kako se mlada žena predstavlja spremna je na sve kao bi pomogla svom kralju da dođe do svih važnih informacija neprijatelja. Nikad se nije imala namjeru udati, već se htjela uistinu zarediti. Ali sve njene planove će pomutiti mračan, grubi i zgodni ratnik, čiji će grubi i senzualni poljupci u njoj probuditi strast za koju nije ni znala da postoji.
Spremna je na sve kako bi ga osvojila, ali to je bio težak zadatak, jer muškarac u kojeg se počela zaljubljivati je jako tvrd orah. A kad se otkrije njen stvarni identitet u opasnosti će se naći ne samo ona već i svi koji rade s njom. A jedini koji joj može pomaći je upravo muškarac u koga se zaljubila, ali i muškarac koji je od nje tajio nešto što nije mogla baš lako oprostiti. U njega jedino ima povjerenja, samo dali mu je spremna predati svoje srce, nakon što ga je slomio. Ali trebala ga je sad više nego ikad, jer sve što je radila zadnjih par godina došlo je u opasnost, samo je Lovac može spasiti od svega u što se uvalila.
Sad je bila totalno izgubljena, dali je spremna boriti se za muškarca kojeg voli, ili i sama poslušati kralja i ispuniti njegove naredbe. Spremna je na sve kako bi se dogodilo ono što ona želi, a ne on što joj nameću drugi.
Tko je u stvari redovnica Genna? Zašto se krije? Od koga? Zbog čega je izabrala tako opasan posao i postala kraljeva glasnica? Što će se sve dogoditi kad joj se pravi identitet otkrije? Zbog čega se zagledala u moćnog ratnika? Što to on sve budi u njoj? Kakvu joj tanju krije Lovac? Što će se desiti kad ona otkrije što kralj smjera? Hoće li oprostiti Lovcu što je sve tajio od nje? Što on osjeća prema njoj? Jesu li spremni suprotstaviti se kralju da postignu ono što žele? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 
Još jedna predivna knjiga iz serije "ČUVARI VISOČJA" koja će vas oduševiti, jer mene uistinu je uživala sam u svakoj stranici. Monica je spisateljica koja ne razočara svoje čitatelje i točno zna kako zaplesti priču i natjerati te da ju moraš pročitati. Obožavam povijesne romane, ali ovaj serijal je visoko na mojoj listi najdražih knjiga. Predivno napisan priča, opisana tako da u momentima imam osjećaj da sam negdje u šumi škotskog visočja i sama da sam u središtu priče. Nekad mi žao što se moram vratiti u stvarnost i sjetiti se da je to samo priča. Knjiga koju će te obožavati jednako kao i ja, jer sve što mogu reći je ta da sam ostala bez teksta dok sam čitala ovu krasoticu, koju nisam mogla ispustiti iz ruku. Moje tople preporuke za ovaj divan i uzbudljiv roman koji nećete tako lako ostaviti, ja sam još uvijek pod dojmom ove knjige, i teško mi se koncentrirati na novo štivo. Sad je na vama da je što prije zgrabite u ruke i uživate u čarima zgodnih škota koji oduševljavaju. Uplovite u divan svijet naših junaka i sami otkrijte što su sve spremni napraviti kako bi došli do svojeg cilja.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
05. Listopad 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...