ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Šarmantni princ - Teresa MedeirosŠarmantni princ - Teresa Medeiros
U izdanju: Mozaik knjiga ( Rujan 2017 )
Lord Bannor Smioni, na glasu je kao ponos Engleske, a neprijateljima Francuskoj je strah i trepet, nikad u životu se nije bojao ničega. Vrlo hrabar i ponosan ratnik kojeg i sam kralj cijeni i poštuje, a nikad nije ni ustuknuo pred izazovom. Jedino što ga na smrt plaši, to su njegova neposlušna i buntovna djeca koja ge se ni najmanje ne boje. Jedino rješenje je da se ponovno oženi, i brigu o tim vragolanima prepusti ženi.
Tako odluči poslati svog vjernog vazala da mu pronađe krotku i neprivlačnu ženi blage naravi, koja će preuzeti brigu o djeci i postala im majka. Nije moga ni sanjati da će njegov vazal zanemariti njegove upute o ženi, te mu mjesto neprivlačne žene dovodi ljepoticu kojoj neće moći odoljeti. Sad na mukama ne zna kako je natjerati da potraži poništenje braka.
Nije ni trepnuo na vragolanje koje su djeca spremna učiniti Willow, a kad pridobije djecu nakon teške borbe, ona i djeca objavljuju rat Lordu, a kad se to desi mlada žena mu se još više podvuče pod kožu. Ljepota njegove žene totalno ga obori s nogu, ali ne samo ljepota već i njezina narav i sad je spreman na sve kako bi je zadržao uz sebe.
Kad se Willow nađe u opasnosti, tek tad shvati koliko uistinu voli svoju ženu. Spreman je na sve kako bi zaštitio svoju ženu ali i djecu te ih držao na sigurnome od svega zla, jer i djeca su mu uz Willov postala naklonjena. Spreman su mu pomoći u borbi protiv onih koji žele nauditi Willow.
Lady Willow, prelijepa mlada žena blistavih očiju koje su pune života, ali i jako nesretna u svom vlastitim domu. Naime otac udovac se ponovno oženio kako bi ona imala majku, majku koja će je voljeti i štititi. Samo Willow je umjesto brižne majke dobila pravu vješticu koja dovod u njen dom svoju djecu i njen život se pretvara u noćnu moru.
Njena pomajka nikad nije zavoljela Willow, a njezina zlobna djeca samo su zlostavljali jadnu djevojčicu, te na kraju Willow u vlastitom domu postaje sluškinja. A otac je zažmirio na jedno oko samo zbog žene koja je bila mila i draga prema njemu, te jako velikodušna u postelji, nije primjećivao njene patnje a ona nije željela ništa reći. Kad joj se ukaže prilika da napusti svoj dom i obitelj koja je nije cijenila niti voljela, prihvaća bračnu ponudu muškarca kojeg ne poznaje samo kako bi pobjegla iz pakla.
Kad je shvatila da se njen muž oženio s njom samo kako bi mu dadiljala djecu Willow se izbezumi od bijesa, ali kad ugleda svoga muža zaboravi na sve i spremna je prihvatiti sudbinu samo kako bi ju muž zavolio. Trpjela je torturu tih malih vragolana, ali ne dugo jer je djecu pridobila na svoju stranu, i s njima objavila rat svom suprugu.
Ali kad se nađe u opasnosti ne može si oprostiti što mužu nije rekla koliko ga voli i nije mu uspjela odati tajnu koju je čuvala. Duboko se nadala da će je muž spasiti iz ruku otmičara, koji nije prezao ni pred tim da je ubije ako bi to bilo potrebno.
Zašto djeca na smrt plaše Bannora? Što mu djeca zamjeraju? Hoće li mu ipak oprostiti? Kakav je život vodila Willow? Kako će se uklopiti u novu obitelj? Zašto ona i djeca objavljuju rat Lordu? Kakav će biti ishod tog ratovanja? Zašto se Willow nađe u opasnosti? Tko joj želi nauditi? Zašto? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNOOOO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 
Jedna predivna, ali uistinu predivna knjiga puna humora uz koji se moraš nasmijati do suza. Ali ima i ljubomore, zavisti ali i zloće. Knjiga koja se ne može ispustiti iz ruku, i od koje se ne može odvojiti ni da ti život visi o nit Knjiga koja se svakako mora pročitati, koja će vas oduševiti predivnom radnjom i nestašlucima naših junaka ove briljantne priče. Knjiga koja ostavlja bez daha i jednostavno me oborila s nogu, premda se prvi put srećemo s ovom spisateljicom meni je došla na popis najdražih autora. I nadam se da ovo nije zadnja njena knjige već da će naš Mozaik nam omogućiti još koji divan naslov ove autorice. Moje tople preporuke za ovu predivnu knjigu, koju će te s guštom uzeti u ruke, i koja će vas oduševiti od početka pa sve do kraja. Ja sam osobno oduševljena već se dugo nisam nasmijala uz neku knjigu ni tako uživala čitajući ovu. Sad je na vama da ju uzmete što prije u ruke i sami se uvjerite koliko je uistinu divna ova knjiga. Zavirite u divan i duhoviti svijet naših glavnih junaka i sami otkrijte što sve ova krasotica krije između korica 
Osvrt napisala: Sandra Knežević
02. Listopad 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...