utorak, 21. studenoga 2017.

Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao - Fredrik Backman
Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao - Fredrik Backman
U izdanju: FOKUS na hit ( Rujan 2017. )
Elsa, sedmogodišnja djevojčica koja je malo drugačija od svojih vršnjaka, naime Elsa je jako pametna djevojčica, a odrasli govore kako je previše zrela za svoje godine. Živi s majkom u istoj zgradi gdje živi i njena Bakica, koju Elsa jako voli, Bakica joj je najbolja prijateljica, jer nema baš prijatelja, a i u školi je maltretiraju njeni vršnjaci jer je drugačija. Bakica ima sedamdeset i sedam godina, i ona je drugačija od ostalih odraslih ljudi, svi misle da je malo luda i previše živahna za svoje godine.
Voli svojoj unučici pričati priče, osobito kad dođe potištena iz škole, Bakica je spremna na sve kako bi svojoj unučici olakšala bolne trenutke. Čak je za Elsu izmislila posebnu priču o kraljevstvu, u tom kraljevstvu možeš biti što god poželiš, a Elsa je vitez. Kroz te priče Baka pokušava Elsi pokazati kako biti hrabra u najtežim trenutcima, te da se tako zna izboriti za sebe. Samo Bakica je sklona upadati i u nevolje, pa tako da unuku razveseli spremna je na sve, pa i na to da je policija privede. Stalno bježi što Elsu zna i nasmijati, ali i uvaliti u nevolje kod Elsine mame.
Elsa u svojoj Bakici vidi super junakinju, i jako je voli, samo ni Elsa nije bila spremna na to da će je Bakica napustiti jednom zauvijek. Samo Bakica nije otišla, a da Elsi nije ostavila zadatak koji treba ispuniti, sve to će promijeniti život djevojčici. Elsa mora pronaći "blago" koje je skriveno, a ono što pronalazi mora uručiti i Bakinim susjedima. Tad se otkriva Bakina tajna, a Elsa će kroz sve to shvatiti da je Bakici bilo jako žao zbog svega što je učinila, a Elsa je spremna na sve kako bi ispunila i obavila zadatak koji joj je Bakica ostavila.
Kakve sve ludorije Baka izvodi za svoju unučicu? Zašto Baka završava u policijskoj postaji? Od kuda stalno bježi Baka stalno bježi? Kakvo to "blago" Elsa mora pronaći? Što to pronalazi djevojčica? Kakve je to tajne Baka krila? Kako će se Elsa osjećati kad otkrije Bakičine tajne? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 
Divna priča, ali i dirljiva puna je praštanja, nade i prihvaćanja svega onoga što je različito, ova priča će vas ostaviti bez daha. Predivno napisana knjiga koja se neće tako lako zaboraviti, jednostavno vam se uvuče pod kožu. Ovo je još jedna knjiga koja me oduševila, a biti priče me očarala, priča koja vas zalijepi za naslonjač i teško se ispušta iz ruku. Priča me moram priznati jako dirnula, i na momente sam posezala za maramicama. Ovo je samo mali dio onoga što vas očekuje u ovoj krasotici. Moje tople preporuke za ovu divnu knjigu, koja će vas oduševiti kao i mene, očaravajuće štivo koje morate svakako pročitati. Sad je na vama da je uzmete u ruke i sami otkrijete što se dalje događalo i uživate u svakoj pročitanoj stranici. Uputite se su svijet djevojčice Else i sami saznajte kroz što je sve prolazila.
Uživajte u predivnom štivu, jer ja svakako jesam.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
21. Studeni 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar

Nightingale Way - Samantha Young

Nightingale Way - Samantha Young U izdanju: FOKUS na hit Grace Farquhar, mlada i samouvjerena žena koja ima svoje tajne i razloge zaš...