petak, 24. studenoga 2017.

Peta Dimenzija - Tomislav BeronićPeta Dimenzija - Tomislav Beronić
U izdanju: Redak webknjižara ( Studeni 2016. )
Dorothea Eden za prijatelje samo Thea, mlada je znanstvenica koja zbog svojih iznimnih rezultata u svom istraživanju, postaje tražena u jako dobroj firmi, firma koja je puno bolja od Instituta u kojem trenutno radi. A oni žele baš nju, njen novi posao je posao iz snova, sad radi na istraživanju modifikacije Teslinih zavojnica, sve se savršeno uklapa, posao je kao iz bajke i uživa radeći ga.
Samo neće ići sve po planu, ima onih koji joj jako zavide i njezino istraživanje potpisuju svojim imenom, i spremni su na sve kako bi ona dala otkaz. Samo Thea neće sjediti skrštenih ruku, već se pobuni zbog nepravde koja joj je nanesena, samo ni to neće biti dobro i naići će na probleme. Njena pobuna joj na vrat natovari policiju, jer netko nije spreman prijeći preko njene pobune. Da stvar bude gora, i sve se dodatno zakomplicira kad nastradaju dvoje znanstvenika na terenu, a Thea bude prvi osumnjičeni za sabotažu opreme za istraživanje.
Zbog optužbi život će joj se okrenuti naopako, samo ona neće stati na tome, pronalazi nešto za što nije ni sanjala da postoji, nailazi na prolaz u petu dimenziju. Ali će zbog svog otkrića dovesti u opasnost ne samo sebe, već i ostale oko nje, samo što nije spremna odustati, jer u toj dimenziji nailazi na razumijevanje, ali i ljubav na mjestu na kojem to nije niti očekivala. Spremna je na sve kako bi nastavila to istraživanje i temeljito želi obaviti svoj posao bez obzira na opasnosti.
Na koji će način Thea pronaći prolaz? Na koga će naići na svom putovanju? Kakva opasnost vreba Theu, ali i ostale? U kome će naći ljubav i razumijevanje? A kome se zamjerila? Tko želi da ona ne uspije? Zašto? Što će Thea sve otkriti? Što će na kraju biti s njom? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE SAMI OTKRITI 
Izuzetno zanimljiva i jako napeta knjiga od početka do kraja, knjiga koja se teško ispušta lako iz ruku, divno opisana i uzbudljiva priča. Priča o mladoj znanstvenici koja se ne boji slijediti svoje snove, žena koja voli ono što radi i ne voli nepravdu. Vjerujem da će vam se svidjeti jednako kao i meni, nešto što dosad nisam imala priliku čitati, a ovaj pisac je otvorio još malo vrata koja vode do moje top liste najbolji domaćih autora. Moje tople preporuke za ovu jako zanimljivu knjigu koju nećete tako lako ispustiti iz ruku i očarat će vas kao i mene. Sad se vi sami morate uputiti na putovanje s Theom u svijet dimenzija i otkriti kroz što je prošla kako bi ostvarila svoje snove....
Osvrt napisala: Sandra Knežević
24. Studeni 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar

U okovima tajni - Inna Moore

U okovima tajni -  Inna Moore Ona je plemenita roda, plave krvi, kćer vojvode, a on je običan ali jako zgodan pučanin, bez titule i ...