petak, 1. prosinca 2017.

Blistave visine - Katharine McGee
Blistave visine - Katharine McGee
U izdanju: Profil ( Studeni 2017. )
Ponovno smo u 2118 godini, na Manhattanu, gdje se uzdiže blistavi toranj od tisuću katova. Vrhunski opremljen tehnologijom, organiziran poput nekog savršenog milijunskog grada. Samo ni ovdje nije sve sjajno i bajno, i sam toranj ima svoje mračne strane. Na samom vrhu žive mladi i bogati tinejdžeri, ti klinci su jako razmaženi, ambiciozni i jako tajanstveni, a ima i onih koji su užasno zli.
Svatko od njih krije svoje mračne tajne, naprimjer Avery, mlada i savršena ljepotica koju svi žele za prijatelja, najpopularnija cura u tornju, svi se dive toj djevojci, a ni ne znaju da i ona skriva tajnu. Avery krije u koga je zaljubljena, jer ta ljubav je zabranjena, a oni pokušavaju naći mjesto pod suncem gdje njihova ljubav neće biti zabranjena, samo to će biti jako teško. Postoji samo jedna osoba koja može otkriti Averynu tajnu, njena najbolja prijateljica Leda.
Samo i Leda ima tajnu, možda još najmračniju od Avery, Ledu muči grižnja savjesti zbog smrti prijateljice Eris, sad se jako boji da će ipak netko od onih koji su prisustvovali te kobne noći na krovu tornja progovoriti. Avery je uspjela natjerati da šuti jer je otkrila koga to Avery voli više od života. Samo Leda ne želi previše riskirati da progovore, pa zbog toga unajmi Watta da ih špijunira.
Watt također krije tajnu, a zbog toga da ga ne otkriju pristaje na Ledin plan, jer Leda zna i njegovu tajnu i ne preže od ucjena. Njegova je tajna kažnjiva doživotnim zatvorom zbog onoga što posjeduje, a to je strogo zabranjeno. Samo Wattov i Ledin odnos postaje malo intimniji, kako će se to odraziti na poslovni plan koji imaju. A tu nam je i Rylin, djevojka koja živi na nižim katovima tornja, u siromašnom djelu, i nju još uvijek muči kobna noć.
Jako joj je žao što je Eris nastradala, ali ona čezne za jednim muškarcem kojeg je voljela, i još ga voli. Svjesna je da od toga neće biti ništa, ipak je ona s nižih katova tornja. Rylin dobiva stipendiju za prestižnu školu visoko na tornju, a tamo otkriva svoj talent za snimanje holofilmova, ali i uskoro joj se nasmiješi sreća i dobije priliku raditi na pravom setu. Njen se život odjednom počeo mijenjati na bolje,ali nije sigurna da je to sve vrijedno slomljenoga srca.
Tu sad dolazi i nova cura Calliope, prelijepa cura koja kod svih pobudi zanimanje, a nisu ni svjesni da je ona najveće hodajuće zlo koje će upoznati. Njen život je pun spletki i laži, živi s majkom koja je također spremna na sve kako bi dobila ono što želi. A prijevara im najbolje ide. Sad će se životi bogatih klinaca okrenuti naopako, kad Calliope počne spletkariti. Svi su u opasnosti njenim dolaskom, i sve tajne bi mogle biti otkrivene, samo hoće li oni prije toga otkriti tko je ona zapravo.
Kakve to tajne čuvaju ovi bogati tinejdžeri? Dali su im tajne ugrožene? Zašto? Što će se dogoditi kad nova djevojka dođe u toranj? Tko je ustvari Calliope? Kakve to tajne ona skriva? Hoće li se otkriti tko je ona uistinu? Dali je uopće itko više siguran? A tko bi se mogao strmoglaviti s blistavih visina? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 
Još jedna predivna knjiga, zabavna s jako puno iznenađenja, a tek opisanih situacija zbog čega će vas ova knjiga potpuno okupirati, nećete je moći ispustiti iz ruku.. Predivna knjiga koja ostavlja bez daha,jednako kao i njena prethodnica, predivan Tisućiti kat. Priča o bogatim klincima koji čuvaju najmračnije tajne, i spremni su boriti se da to i ostanu tajne. Jako sam uživala čitajući ovu divoticu koja me je držala budnom do dugo u noć. Moje tople preporuke za ovu predivnu knjigu, knjigu koja će vas oduševiti mene svakako je. Na vama je sad da zavirite u svijet Blistavih visina i sami otkrijete tko, što krije i zašto. Vjerujem da će se i vama svidjeti isto kao i meni 
Uživajte u predivnom štivu 
Osvrt napisala: Sandra Knežević
02. Prosinac 2017

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...