utorak, 20. ožujka 2018.

Savršena djevojka - Gilly Macmillan
Savršena djevojka - Gilly Macmillan
U izdanju: Znanje ( Prosinac 2017.)
Zoe Maisey, iznimno je nadarena djevojka koja jako uživa u glazbi, svira klavir, a njena majka joj je velika podrška u tome. I želi da njena kći napreduje i postane iznimna pijanistica. Ali Zoe čuva jednu veliku tajnu od okoline u kojoj sad živi, naime s četrnaest godina bila je sudionik tragične nesreće, u kojoj je stradalo troje njezinih prijatelja. Jedini krivac je bila upravo ona, te je odslužila svoju kaznu.
Njena majka je bila spremna na sve kako bi zaštitila svoju kćer, napušta mjesto gdje je živjela, i vodi Zoe sa sobom, drži je podalje od svakoga zla, te tako nastoji čuvati tajnu Zoeina sudjelovanja u tragičnoj nesreći. Tko tako nastoji štititi svoju kćer, te je vodi na satove klavira, tamo upoznaje Chrisa, udovca koji svoga sina dovod na satove klavira. Njihovo upoznavanje malo po malo prerasta u nešto veće, te se na kraju vjenčaju, sad je Zoe dobila i polubrata Lucasa, a nekoliko mjeseci kasnije i malenu sestricu.
Zoein očuh ne zna za prošlost svoje pokćerke, a Maria Zoeina majka nastoji da tako i ostane, jer ne želi da joj kći bude osuđivana u novoj sredini, i prolazi kroz bol koju je već prošla. Maria već mjesecima priprema nastup za Zoe u kojem će nastupiti zajedno s Lucasom u jednoj maloj crkvici, u svrhu humanitarne pomoći. Samo što sve kreće po zlu i u crkvu bane čovjek pun boli i napravi scenu, Maria odvodi Zoe kao bi je zaštitila, ali duhovi prošlosti su im pred vratima.
Nekoliko sati nakon scena na u crkvi Maria je pronađena mrtva, Zoe kao i cijela obitelj je u šoku, a djevojku jako boli što je izgubila majku na tako tragičan način. Sad policija, kao i Zoe te njena tetka Tessa, ali i Zoein nekadašnji odvjetnik pokušavaju dokučiti što se uistinu dogodilo. Samo jeli to Zoeina prošlost ima neke veze s majčinom smrti i što će se dalje odvijati?
Kakvu to tajnu Zoe taji? Zašto je napustila svoj rodni kraj? U kakvoj je to nesreći sudjelovala? Zbog čega je ona bila kriva? Kakav je ishod te nesreće? Zašto Maria krije Zoeinu tajnu od supruga? Zašto je Maria mrtva? Dali su ih dostigli duhovi prošlosti? Ili je sasvim nešto drugo po srijedi? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 
Izuzetno zanimljiv i napet triler koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, priča koja će otopiti i najtvrđe srce. Knjiga koja te drži u neizvjesnosti od samog početka do samog kraja, svojom napetošću te jednostavno tjera da nastaviš čitati dalje i dalje, dok ne otkriješ što je uistinu bilo. Napeta priča od koje se ne možeš tako lako odvojiti. Moje tople preporuke za ovaj fantastičan triler koji će vas oduševiti, mene bogme je, i još uvijek sam pod dojmom pročitanoga. Sad je na vama da zavirite između korica ove divne knjige i sami otkrijete sve detalje priče, saznate što se događalo s našim junacima ove krasotice.
Osvrt napisala : Sandra Knežević
20.03.2018.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...