ponedjeljak, 16. travnja 2018.

Srce u sjeni - Laura KinsaleSrce u sjeni - Laura Kinsale

U izdanju: Znanje
Mlada Elena ( Elayne) živi mirnim i opuštenim životom, sa sestrom i šogorom. Bezbrižna i živahna mlada djevojka, zaljubljuje se u zgodnog viteza, uživa u slobodi, tajnim sastancima. Njen život izgleda idilično, Elena nije ni slutila da će joj se život odjednom okrenuti naopako, na površinu izlaze tajne iz njenog ranog djetinjstva, za koje ona nije ni znala.

Tajnu koju su krile njena sestra i kuma Elena saznaje, te se ispostavi da je ona princeza od Monteverdea, razlog te tajne je bio da zaštiti se Elena od kobne sudbine. Sad kad zna uistinu, Elena mora otputovati u Italiju kako bi preuzela kneževinu, i obaveze koje ima prema ostavštini svoga oca. Čak ima i dogovoren brak, s jednim od članova obitelji koji su preuzeli kneževinu nakon smrti njena oca.

Ali i njena sudbina je bila zastrašujuća da nisu na vrijeme reagirale njena kuma i sestra, te s njom dok je bila mala djevojčica pobjegle, odvele su je u Englesku kako bi je zaštitile. Elena kreće na put, ne znajući što je čeka kad tamo stigne. Ali njeno putovanje se malo zakompliciralo, njen brod je napadnut, a ona završava u rukama zloglasnog razbojnika Allegreta, koji također ima plan da preuzme njenu kneževinu.

Sad se Elena samo može nadati da se njezino pravo porijeklo ne sazna, samo nije ni slutila da njen otmičar zna tko je ona, i da je ona jedino što on želi. I oni imaju zajedničku prošlost koje se Elena ne sjeća, ali strast koja bukne među njima, opasnija je od bilo čega na svijetu, ali ništa ih ne može zaustaviti. Te su spremni na sve kako bi došli do onoga što žele.

Tko je ustvari Allegreto? Zašto želi Elenu? Zašto je Elena morala napustiti domovinu? Što će sve još Elena saznati? Kakva će biti njena reakcija? Što će biti s Elena i njenim otmičarem? Hoće li prevladati sve prepreke koje im se nađu na putu? Kako završava ova priča?

TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI ;)

Moram priznati da me početak malo izbio iz takta, ali što sam išla dalje sve više i više sam uživala u ovoj knjizi. Naša Laura nije nas iznevjerila ni ovoga puta, predivna priča puna laži, mržnje, nasilja, ali i strasti. Likovi i njihova priča su me oduševili, jednostavno su neodoljivi, da sam uživala u njihovoj pustolovini. Moje tople preporuke za ovu divnu knjigu koju svakako morate pročitati. Još jedan povijesni roman koji očarava, i nije ga lako ispustiti iz ruku. Sad sami zavirite i otkrijte što se sve događalo našim junacima u njihovoj pustolovini. 

Osvrt napisala: Sandra Knežević
16.04.2018.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...