četvrtak, 17. svibnja 2018.

Sjene vječne ljubavi - Alyson RichmanSjene vječne ljubavi - Alyson Richman - Author

U izdanju: Znanje
Lenka je mlada djevojka koja uživa u životu, uz roditelje i sestru koje obožava, sve joj je posloženo. Studira umjetnost, obožava crtati, taj talent je naslijedila od svoje majke. Na faksu upoznaje predivne ljude, ima najbolju prijateljicu Verušku, s njom provodi svoje slobodno vrijeme. Ima prigodu upoznati i njenog brata Josefa, koji joj se jako svidi, a iskrice između njih sijevaju. Lenka je spremna na sve kako bi osvojila brata svoje najbolje prijateljice.

Josef mladić koji studira medicinu, nije ravnodušan prema prijateljici svoje sestre. I on sam počinje gajiti osjećaje prema Lenki, njihova ljubavna priča se zahuktava. Samo sudbina im nije naklona, nisu ni sanjali da će njihovoj ljubavi doći kraj.  Sve se raspršilo u vihoru nacističke okupacije, te su bili prisiljeni razdvojiti se. Svako je krenuo svojim putem, noseći svoje breme na leđima. Nikad više nisu čuli jedno za drugo.

Život ih je odveo daleko jedno od drugoga, ljubav koju su osjećali jedno prema drugom nikad nije zaboravljena. Ali s tugom u srcu nastavili su svoje živote svatko na svojoj strani svijeta, a nisu ni slutili da su ustvari tako blizu jedno drugom. A sudbina nije još završila s njima, desetljećima poslije u gradu koji nikad ne spava, na jednom vjenčanju pogledi dvoje stranaca, koji su u sekundi prepoznali jedno drugo. Njihova priča ponovno se nastavlja 

Jeli sudbina pružila drugu šansu Josefu i Lenki? Zašto su se razdvojili u mladosti? Kroz što su sve prolazili? Kakav su užas prošli? Kako su se spasili iz ralja nacističke okupacije? Što im sad život donosi? Jesu spremni pomiriti se sa sudbinom? Kako završava ova priča?

TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 

Predivna priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima, priča koja će vas oboriti s nogu. Knjiga koja se čita u jednom dahu, priča o dvoje mladih ljudi koje rastavi rat, a ljubav i sjećanja i dalje žive. Uživala sam čitajući ovu divnu knjigu, ali moram priznati da me jako dirnula, knjiga koja je ostavila dubok dojam na meni, i još ću jako dugo misliti na nju. Moje tople preporuke za ovu prekrasnu knjigu, koja me oduševila. Sad vi morate zaviriti između korica i sami otkriti sve detalje ove priče. Ovdje je samo jako mali dio onoga što vas očekuje.

Osvrt napisala: Sandra Knežević
10.05.2018.

Nema komentara:

Objavi komentar

Tajna njegova poljupca - Julia Quinn

Tajna njegova poljupca -  Julia Quinn U izdanju:  Mozaik knjiga Hyacinth, najmlađa sestra obitelji Bridgerton, jednostavna i nadasve...