nedjelja, 28. travnja 2019.

Savršena majka - Aimee Molloy


Savršena majka - Aimee Molloy
U izdanju: Stilus knjiga
Winnie, mlada samohrana majka, ona i ostale majke koje se dva puta tjedno sastaju u parku kako bi bile podrška jedna drugoj i kako bi se družile, sebe su prozvale Svibanjske majke, jer su one skupina mama koje su svoju djecu rodile u svibnju. Ne pričaju o sebi jedina tema su im njihove bebe, niti jedna ne zna pojedinosti iz života one druge. Tako su se dogovorile da će sve izaći u bar na piće na dan neovisnosti, kako bi se malo opustile i napravile predah od svega.
Winnie nije baš željela ostaviti svoga sina starog samo sedam tjedana s dadiljom, ali na nagovor prijateljica i svibanjskih majki ipak popušta, i sina ostavlja s dadiljom. To je trebao biti bezazleni izlazak majki, mali odmak od svakodnevice, al ta noć će im promijeniti život. Tu večer nestaje sin jedne od njih, Winnie je ta nesretna majka kojoj sin nestaje iz kolijevke, shrvana mlada majka jedino što želi je da joj se sin vrati živ i zdrav. Sve majke su u šoku, i žele pomoći Winnie, ali otmica djeteta na površinu izbacuje sve ono što nisu podijelile jedna s drugom.
Niti jedna nije znala tko je ustvari Winnie, ni zašto je sama bez muža, policija radi svoj posao i ispituje svaku od njih, ali potraga za bebom natjerat će ih na strah kakav do sad nisu osjetile, dolazi i do trzavica u braku jer prolaze kroz trinaest dana pakla, trinaest dana očaja. U pitanje neće doći samo prijateljstvo tih žena, nego i njihovi privatni životi, sve je na kušnji, ali hrabrost tih žena gura ih naprijed. Tu kreće prava bitka mladih majki.
Tko je ustvari Winnie? Kakve ona tajne ima? Zašto nestaje baš njen sin? Tko ga odvodi? Što će policija poduzeti po tom pitanju? Kako reagiraju ostale majke? Hoće li Winnie pronaći svoga sina? Hoće li joj pomoći Svibanjske majke? Kako? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 🙂
"Večernji izlazak."
"Nekoliko sati zabave".
"To je sve što se trebalo dogoditi".
Priča o majkama, koje su samo željele razbiti rutinu koja je dovela do nestanka djeteta jedne od njih, nakon toga uslijedi trinaest dana pakla koje prolazi nesretna majka, priča koja ti se uvuče pod kožu i jednostavno je ne možeš ispustiti iz ruku, i sama sam majka i uistinu sam se našla u ovoj knjizi, ali i postavila si pitanje što bi ja učinila da mi se dogodi takvo nešto? Djeca su naša slabost, sve smo spremni učiniti za njih. Uzbudljiva i potresna priča koja će vas definitivno držati budnima do sitnih jutarnjih sati, priča koja te opčini i jednostavno te tjera da stranice okrećeš brzinom svjetlosti. Moje tople preporuke za ovu predivnu i uzbudljivu knjigu koju svakako morate pročitati, a ja moram priznati dam i je ovo najbolji triler pročitan u ovoj godini. Sad ste vi na redu da zavirite između korica i otkrijete sve detalje o životima ovih majki, uživajte u predivnom štivu ja definitivno jesam.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
28.04.2019.
S engleskoga prevela: Andrea Marić.

Nema komentara:

Objavi komentar

Izgubljeni poglavar - Katy Lind

Izgubljeni poglavar -  Katy Lind Vilim, nakon što jr ostao bez svoga klana, zemlje i mjesta poglavara, odluči pronaći svoj mir na Sje...